Natuursteen of Keramiek?

Natuursteen of Keramiek?

Veel mensen kiezen blindelings voor keramiek(gebakken tegels). Zowel natuursteen als keramiek heeft zijn voor en nadelen. Alleen bestaan er ten opzichte van natuursteen nog wat vooroordelen. Deze zijn alleen vaak onterecht.

Vooroordeel 1: Natuursteen is onderhoudsgevoelig!

Deze veelgehoorde reden om niet voor natuursteen te kiezen is absoluut een onterecht vooroordeel. Natuursteen, mits op de juiste manier onderhouden, vergt namelijk niet meer onderhoud als een keramische vloer. Dit vooroordeel komt vaak voort uit een verkeerd gebruik van onderhoudsmiddelen. Ook kan dit vooroordeel voortkomen uit een verkeerd advies bij aanschaf van een vloer. Laat u daarom altijd door een natuursteenkenner adviseren.

Vooroordeel 2: Natuursteen is duur!

Om dit vooroordeel te ontkrachten wil ik u graag doorverwijzen naar onze pagina: Wat kost een natuursteen vloer?.

Het mooie van natuursteen van natuursteen is dat het een levend product is. Door het leven op een natuursteen vloer wordt het materiaal mooier met de tijd. De natuur valt ook niet te imiteren, daardoor is de uitstraling van dit materiaal niet na te bootsen. Door de uitgebreide mogelijkheden in  materialen, kleuren, formaten en afwerkingen biedt natuursteen ook veel creatieve kansen.

De voordelen van keramiek zitten met name in de technische eigenschappen van het materiaal. De meeste keramiek zijn zijn ongevoelig voor krassen en vlekken. Dit zijn eigenschappen die vaak als zeer prettig worden ervaren. De mogelijkheden qua kleurechtheid op keramiek gebied worden steeds beter. Sommige imitaties van natuursteen of hout zijn op het eerste gezicht niet van echt te onderscheiden

Meer info?