Wat vind ik mooi?

Wat vind ik mooi?

Wat u mooi vind is uiteraard heel persoonsgebonden, maar om deze vraag echt te beantwoorden is eigenlijk de tweede vraag net zo belangrijk. Welk materiaal past bij mij? Deze vraag is net zo persoonsgebonden, maar kan niet makkelijk worden beantwoord. Zoals al aangegeven bij Waar komt de vloer?  zit er verschil in de belasting per woonruimte. Er zit echter ook verschil in hoe mensen de eigenschappen van de materialen ervaren.

Om een voorbeeld te geven, voor de ene persoon is een kras in een vloer uit den boze. Voor de andere persoon vertellen de krassen en vlekken juist een verhaal over het leven op de vloer. Dat maakt de keuze voor een materiaal nu juist zo persoonlijk. Zet daarom ook altijd goed op een rijtje wat u belangrijk vind aan een vloer, denk er daarbij ook overna waaraan u zich stoort of juist zo mooi vind bij andere vloertypen waarmee u ervaring heeft.

Als we op deze manier naar de keuze voor een vloermateriaal kijken zorg je ervoor dat u het materiaal niet alleen mooi vind, maar het materiaal ook nog eens bij u past!

Wilt u meer informatie?