Gedenken

Gedenken

Vormgeving van uw herrinnering

Orientatiepunt

ELK MONUMENT IS EEN PERSOONLIJKE KEUZE

Grafmonumenten of grafstenen zijn een duurzame, unieke, waardevolle weergave van de herinneringen aan dierbaren. Grafmonumenten of grafstenen kunnen uit verschillende materialen bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame graniet of een andere unieke natuursteensoort. De mogelijkheden in andere materialen zoals staal, glas of hout zijn eindeloos. Daarnaast kunnen de grafstenen worden voorzien van unieke en zeer persoonlijke teksten.

Een persoonlijke benadering vinden wij hierbij erg belangrijk, daarom komen wij graag bij u langs om uw wensen door te nemen. Waar kunnen de herinneringen het beste vorm gegeven worden als in uw vertrouwde omgeving. Om uw keuze makkelijker te maken hebben wij altijd al de beschikbare materialen mee. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid fotobestand van alle mogelijkheden.

DE HISTORIE VAN GEDENKEN

Gedenken door het gebruik van grafstenen is van alle tijden. Elke cultuur heeft zijn eigen gebruiken en tradities op dit gebied. De vorm van gedenken is in elke cultuur anders maar basis voor deze traditie is overal hetzelfde: Herinnering.

Waar al vanaf het eerste begin van onze beschaving stenen werden gekozen om gebeurtenissen of personen van betekenis te markeren, is dat nu nog steeds zo. De mensheid vormt al jaren hun herinnering door het gebruik van steen en andere natuurlijke materialen.

Het vormgeven van de herinnering aan een dierbare is voor veel mensen een belangrijke stap in de rouwverwerking. Met de mogelijkheden in materialen en afwerkingen kan uw herinnering zeer persoonlijk worden vormgegeven.

Gedenken

Vormgeving in stappen

1

Materiaalkeuze

2

Model & Grafbedekking

3

Tekst & Accessoires

4

Kosten grafsteen

Scroll verder om uw herinnering vorm te geven

Stap 1

Materiaalkeuze

Natuursteen

Gedenken

Natuursteen heeft onbeperkte mogelijkheden op het gebied van materialen en afwerkingen. Als we naar natuursteen kijken is er onderscheid tussen kalkhoudende en niet-kalkhoudende materialen. Laat u door ons adviseren over de toe te passen materialen en afwerkingen.


Glas

glazen-lamp

Glas biedt fantastische opties als het gaat om kleurgebruik in een monument. Dit maakt het samen met de duurzaamheid van glas zeer geschikt als materiaal voor persoonlijke gedenktekens. Laat u door ons adviseren over de toe te passen materialen en afwerkingen.


Metaal

RVS

Het gebruik van metaal in combinatie met een product als glas steen of hout geeft een mooie uitstraling aan een monument. Denk aan het leggen van accenten te leggen met bijvoorbeeld RVS of Corten staal. Laat u door ons adviseren over de toe te passen materialen en afwerkingen.


stap 2

Model & Grafbedekking

Stap 3

Tekst & Accessoires

stap 4

Kosten Grafsteen